Clubrit

Elke zondag rijd de vereniging een clubrit  in de omgeving. Dit zijn géén vastgestelde routes. De verschillende groepen rijden op grond van eigen mogelijkheden. Iedere groep heeft een eigen vertrektijd. De koffie staat klaar vanaf half 12 op ons honk. Eénmaal per maand wordt een prestatierit georganiseerd waarbij de tijden en de afstand zijn aangepast. De afstand kan oplopen tot zo'n 120 km per rit. Vertrek is bij De Paal (Hertog Jan straat in Elshout, nabij het schoolplein). Voor het organiseren van de toertochten is inmiddels een aardig bestand opgebouwd. Ook bestaat de mogelijkheid om gebruik te maken van bestaande tochten van de NTFU.

Op zondagmorgen vertrekken de groepen om 9:00u, 9:15u en om 9:30u voor een afstand van 60-90 km.
Na afloop wordt er gezamenlijk koffie gedronken.

In de zomer rijden we op de race fiets en in de winter veruilen we deze voor de MTB.

Woensdagavondtraining

De woensdagavond training begint om half zeven. Vertrek vanaf De Paal. Eerst wordt er een aantal kilometers ingereden waarna een rondje van ongeveer 20 km wordt gereden waarin de Heusdense brug is opgenomen. Dit rondje kan naar eigen behoefte 2-3 keer gereden worden. Er wordt flink doorgereden en na verloop van tijd vormen zich wel groepjes van gelijke sterkte, dus je fietst niet alleen. In de zomermaanden rijden we op deze avond een rit van ca. 60km in de omgeveing.

Sportzaal

In de wintermaanden willen leden ook werken aan hun conditie. De sportzaal in Elshout wordt afgehuurd en onder bezielende leiding wordt de zaal elke zondagmorgen omgeturnd tot een waar fitnesscentrum.

Clubkampioenschappen

Sinds de tijdrit geen wedstrijdkarakter meer draagt ontstaat er een behoefte om de krachten te meten op de wielerbaan. De locatie is op de wielerbaan in Nieuwkuijk nabij de Emmamolen. Deze worden georganiseeerd door een apparte commissie.

Deelname aan landelijke tochten

Een aantal actieve leden maken gebruik van de mogelijkheid om ook eens mee te doen met één van de grote landelijke tochten zoals de Ronde van Vlaanderen, Amstel Gold, Boogie's Extreme etc. In groepsverband wordt het vervoer geregeld. Vol sportieve moed wordt deelgenomen aan deze doorgaans perfect georganiseerde evenementen.