unnamed

Beste fietscollega`s!

Voor wie graag op fietsvakantie gaat in verre oorden, en die belangstelling heeft voor Azie, hebben wij een tip:

FIETSEN VOORBIJ DE WOLKEN

Bovenstaande titel is ontleend aan de naam van het gebied dat wij op het oog hebben: Yunnan! Het is het zuidwestelijk deel van China dat een heel gevarieerde natuur en cultuur biedt en geschikt is voor fietsers die van een uitdaging houden, maar ook comfort op prijs stellen.

Vorig jaar fietsten we in Thailand en Laos, een reis waar we met veel enthousiasme aan terugdenken. Wij zelf, leden van de WTC de Betuwe, en andere deelnemers van die reisgroep, zoeken nog reisgenoten om deel te nemen aan onze Yunnan fietsreis 2015, gepland voor november dit jaar. De reis wordt georganiseerd en begeleid door een goede bekende van ons: Jos van der Wiel, fervent fietser en Azië reiziger, die zelf al heel lang woont en werkt in Yunnan. Hij heeft veel ervaring met fietsreizen in Azië.

De fietsreis wordt in groepsverband gereden maar je mag het ook op eigen tempo doen. De groep wordt begeleid door een of meer volgwagens, die de bagage vervoeren en ons onderweg voorzien van water, fruit en snacks. Goede kwaliteits-huurfietsen zijn beschikbaar ter plaatse! De totale afstand is 924 km. Hoogste punt: 3700 m, Laagste punt: 1200 m. Klimaat Yunnan in november: zonnig en droog. Temp: 15-20 C overdag, `s avonds koel.

Hieronder nog enkele gegevens met betrekking tot de reis:

Reissom: 1550 USD p.p.

Groep: min. 8 personen, max. 14 personen + 1 reisleider

Reisdata: 04 nov - 21 nov 2015

Doorgaan van de reis: gegarandeerd

 

Inbegrepen:

- alle vervoer ter plaatse

- alle accommodatie (gem. 2-3 sterren hotels of guesthouses incl. ontbijt

- nederlands- / chinees-talige reisbegeleiding (Jos)

- volgwagen(s)

Niet inbegrepen:

- vliegtickets (indicatie vliegticket kosten: 895 euro retour)

- visum voor China

- (huur)fiets (fietshuur: ca. 225 euro voor de hele reis)

- overige maaltijden (gem. 5 euro p.p. per maaltijd)

Introductie Yunnan

De Chinese provincie Yunnan mag met recht een land op zich genoemd worden. Het is een gebied ter grootte van Frankrijk dat meer variatie biedt dan welke andere streek binnen China. Het Yunnanese landschap varieert van subtropisch regenwoud in het zuiden tot de sneeuw bedekte Himalaya in het noorden. In China kent men het gebied als het land van de eeuwige lente. Op een gemiddelde hoogte van c.a. 2000 m in het subtropische deel van de wereld, heeft Yunnan bijna het hele jaar door een aangenaam klimaat met veel zon en heldere lucht. Ooit was Yunnan een zelfstandig koninkrijk (Nan Zhao) aan de zuid grens van het Chinese keizerrijk dat zijn welvaart dankte aan de handel tussen Tibet, China en andere rijken in zuid oost Azië. Langs deze handelswegen, ook bekend als de Tea and Horse caravan trail, ontstonden steden waar nu nog de geschiedenis zichtbaar is in de oude stadskernen van b.v. Shaxi, Dali, en Lijiang. Yunnan is ook kleurrijk vanwege de etnische minderheden die er leven, ieder met hun eigen tradities in taal en cultuur.

Deze fietstocht biedt een kennismaking met het landschap en de cultuur van dit unieke deel van Azië.
Sportieve groeten
Hans Hagmeijer, lid WTC de Betuwe.

unnamed2  unnamed  unnamed1 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen