Op 14 en 15 juni 2014 werden wederom de clubkampioenschappen gehouden zij het in een iets andere vorm dan het voorgaande jaar.
Er werd slechts 1 dag op het scherpst van de snede gestreden om de titel clubkampioen 2014. Wederom op het wielerbaantje in Nieuwkuijk. De strijd bestond uit een individuele tijdrit van 2 ronden gevolgd door een rit in lijn van 1 uur en 3 ronden.
De aanmeldingen waren helaas wat minder dan het voorgaande jaar maar gelukkig kwamen er op het laatste moment toch nog enkele aanmeldingen en stonden er 24 personen aan de start.
Bij de tijdrit kon niemand ook maar in de buurt komen van Harry die met een tijd van 2.43 de concurrentie ver voor bleef.DSC 0200De strijd was hevig met zelfs drie deelnemers die binnen viertiende van een seconde finishten.
Na de tijdrit werden de deelnemers opgesplitst in een A en een B groep, er waren nu eenmaal twee bekers beschikbaar, die gezamelijk de strijd aangingen.Een peloton van ongeveer 15 rijders bleef het hele uur bij elkaar en maakten er een spannende strijd van die pas in de laatste ronde werd beslist in een massa sprint. John wist met een laatste krachtsinspanning, een week eerder nog op hoogte stage geweest, de strijd te winnen.DSC 0724 John Verkooijen werd winnaar van de A groep en Berry Zeeuwen van de B groep.DSC05801
Op zondag vertrokken we na de koffie als eerste naar Mark Muskens voor een rondleidng bij zijn bedrijf. Mark heeft een veehouderij met als doel ons zo snel mogelijk een lekkere biefstuk op ons bord te bezorgen. Dit wordt gedaan door ze elke dag 30 kgram voer te laten eten en na enkele maanden zijn ze dan zwaar genoeg om geslacht te

worden.DSC05776Vervolgens vertrokken we naar John Verkooijen die een 70 hectare appel- en perenbomen heeft staan, goed voor 30.000 kgram opbrengst per hectare. De appels en peren worden gesorteerd en onder geconditioneerde condities bewaard en gedurende het jaar tot de volgende pluk uitgeleverd.
Bij John werd de dag vervolgd onder het genot van een drankje en om 5 uur het hoogtepunt van de dag met de komst van een frietkraam. Ook hier konden we net als op de fiets bij Jan achteraan sluiten. IMG-20140615-WA0004Om een uur of acht werden de laatste flessen geopend en geleegd en konden we terugzien op een geslaagd weekend.