Op zaterdag 12 April staan we om zeven uur met zeven man bij de Paal voor een mooie tocht in Veenendaal. Er waren nog plannen geweest om op deze dag een tourtocht in Belgiƫ te fietsen van de Stoempers. Maar na wat overleg heeft Jan besloten dat je dichtbij ook heel mooi kunt fietsen. Dus op naar Veenendaal. Het is nog wat frisjes en het is een kleine wereld maar het beloofd een mooie dag te worden.

Als we van start gaan hebben een paar optimisten die geanticipeerd hebben op een mooie dag alleen een korte broek aan. Daar hebben ze in ieder geval het eerste uur nog wel wat spijt van gehad. Het dooide immers maar net een graad of 4. Maar goed, het zonnetje breekt als snel door en dat scheelt een jas.

De toertocht van Axa uit Veenendaal wordt altijd druk bezocht en dat is logisch ook. Als de overige leden hadden geweten hoe mooi de tocht is hadden alle 60 leden om zeven uur bij de paal gestaan. Het is een prachtig gebied. Fietsend over de utrechtse heuvels, langs de uiterwaarden van de Nederrijn en over de Veluwse heuvels. Mooie beklimmingen, niet te lang, niet te stijl. En als toetje deze editie ook nog fantastisch weer nadat de mist is opgetrokken. Kortom genieten!

Schermafbeelding 2014-04-12 om 19.45.45

Schermafbeelding 2014-04-12 om 19.25.53

Met in totaal een goede 950 hoogtemeters en 135 kilometers een tocht die goed te doen is. Zeker nu we dankzij het mooie weer van de afgelopen tijd allemaal al lekker wat kilometers in de benen hebben. Boven op de Posbank tijd voor een kopje koffie met een lekkere appelpunt.(Jan, hoogte Posbank 85 meter boven NAP) Volgens de serveerster roepen de fietsers erover, zo lekker!

Na de koffie nog even tijd voor een kijkje over de posbank. Toch maar even terug als de hei in bloei staat..

venen3

venen1

Aan de voet van de Grebberg heeft john weer wat kettingproblemen. Na wat onderzoek blijkt de voorderallieur gebroken. John zou John niet zijn als hij dat niet simpel oplost. Gewoon de ketting op het grote blad. En de resterende beklimmingen? Geen probleem, John schakelt toch aleen maar achter. Na 125 kilometer afgelegd te hebben besluiten Rob en Jan boven op de Grebberg dat ze nog verder willen genieten. De overige clubleden hebben hun portie genieten gehad en fietsen terug naar Veenendaal om daarna met de auto naar huis te gaan. Jan en Rob fietsen samen terug naar Elshout. Als ze dan thuis zijn hebben ze een goede 190 kilometer gefietst. Als dat geen voorbereidingen zijn voor Barcelonette!

venen2

Misschien kijken ze hierboven niet zo blij, (volgende keer maar vragen of ze lachen voor de foto). Ze waren wel blij....Per slot van rekening allemaal een topdag gehad!

0 #1 Frans K 08-06-2014 14:28
:lol: Dat was een mooi tochtje!
Citeer